• بناهای تاریخی شهرستان

    جستجو بر اساس در گروه
     
    قلعه آقا باشتین
    توضیحات :

      ده باشتین، روستای بزرگ و دارای اهمیت زیادی بوده است به طوری‌که در تاریخ بیهق قرن ششم هجری تألیف ابوالحسن بن زید بیهقی تقسیمات جغرافیایی و منطقه سبزوار به صورت ربع ذکر گردیده و در آن ربع هفتم بنام ربع باشتین یاد شده است و در ذیل آن آمده است و آن عبارتست از ((باشتین و نامین و ریودو دستجرد و کرد آباد و شعرانی و بلاجرد و بفره و ساروغ و بشتنق...)) و بر اساس یافته‌های باستان‌شناسی متکی بر بقایای بجا مانده از حرکت فرهنگی انسان ها ریشه‌های زندگی به قبل از اسلام حدود امپراتوری هخامنشیان می رسد.

    مدرسه علمیه مزینان
    توضیحات :

      مدرسه مزینان مربوط به دوره قاجریه است و شهرستان داورزن در بخش مرکزی، روستای مزینان واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۵۱۵ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. ورودی فعلی مدرسه در شمال شرقی بنا واقع شده است. سپس دالانی با طاق گهواره ای به طول 5 متر و عرض 5/1متر قرار دارد و بعد با ایجاد یک زاویه قائمه دالان دیگری به طرف حیاط سمت جنوبی به طول 6متر و طاق گهواره‌ای ساخته شده است. پس از آن وارد محوطه مدرسه می شویم پلان کلی بنا مستطیل شکل و در مساختی حدود 500مترمربع واقع شده است ایوان دارای شبستان بدون ستون و ایوان شمالی دارای ایوانی نسبتاً رفیع به ارتفاع 8متر و 20سانتیمتر و عرض 40متر می باشد و در طرف ایوان سه حجره قرار گرفقته است و در طول بازسازی قبلی از بین رفته است.


    بقایای قلعه تاریخی روستای سویز
    توضیحات :

      قلعه سویز دارای ابعاد 40/5*50متر و دیوارهای بلند از مصالح خشت و گلی است. زائده‌های معماری قلعه، نورگیرهای سه طبقه بنا نشان می دهد که در دور بنا دارای فضاهای معماری چند طبقه (سه طبقه) بوده است. این قلعه در اطراف و گوشه‌ها و طرفین دروازه‌های ورودی دارای برج‌های نگهبانی بوده است. ارتفاع فعلی دیواره های قلعه حدود 15متر می رسد. در اطراف قلعه خندق حفر شده بود تا کار دفاع در مقابل خطرات موجود را به سهولت بیشتری انجام دهد. فضاهای معماری داخلی قلعه به طور کامل تخریب شده و فقط دیوارهای اطراق قلعه نسبتاً سالم مانده است.


    کاروانسرای ریوند
    توضیحات :

      کاروانسرای ریوند مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان داورزن، روستای ریوند واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵شهریور۱۳۶۳ با شمارهٔ ثبت ۱۶۶۲ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


    کاروانسرای مزینان
    توضیحات :

      این کاروانسر در ناحیه شهر مزینان قراردارد. با توجه به اسلوب معماری و کتیبه‌های آن، بنا مربوط به دوره صفویه می باشد و یک آب انبار بسیار زیبا در شمال آن قرار دارد. این کاروانسرای ظرفیت پذیرش 400مسافر دارد. و به دلیل ارزش‌های تاریخی، فرهنگی و معماری در فهرست آثار ملی ایران به شماره 1664 ثبت شده است. بازدید از این اثر از ساعت 8صبح لغایت 7بعدازظهر در ایام زمستان و 7صبح لغایت 8بعدازظهر در ایام تابستان برای عموم آزاد است.

    کاروانسرای تاریخی روستای مهر
    توضیحات :

       در محور سبزوار-شاهرود در حاشیه جنوبی روستای مهر قرار دارد که در دوره قارجایه منزلگاه کاروانیان بوده و یکی از بهترین و زیباترین کاروانسراهای بین راهی این مسیر محسوب می‌شود و ظرفیت اسقرار 480 مسافر دارد. بازدید از این اثر از ساعت 8صبح لغایت 7بعدازظهر در ایام زمستان و 7صبح لغایت 8بعدازظهر در ایام تابستان برای عموم آزاد است.

    مسجد جامع چشام
    توضیحات :

      مسجدجامع که از بناهای دوره‌ی سربداران است در دوره صفوی به سال 971هـ.ق در زمان حکومت شاه طهماسب اول بنا مرمت گردیده است. بانی این مسجد شخصی بنام حاجی ملک است. فرم پلان این مسجد تک ایوانی با حیاط مرکزی مربع می باشد. تزئینات این مسجد تنها آجرکاری بوده و مصالح بکار رفته، شامل: آجر، سنگ و... می باشد. این مسجد به دلیل دارا بودن ارزش‌های تاریخی، فرهنگی و معماری به شماره 1986 در فهرست آثار ملی  ایران به ثبت رسیده است.

    آتشکده آذر برزین مهر (چهار طاقی ریوند)
    توضیحات :

      یا به نقل شادروان دکتر محمد معین به معنای (آتش مهر بالنده) یکی از سه آتشکده مهم عهد ساسانی است، محل آن حدود ریوند بوده که به کشاورزان اختصاص داشته است. این آتشکده در فاصله 45کیلومتری شمال شرق داورزن و در میان ارتفاعات ریوند و بر فراز یک پشته نسبتاٌ بلند صخره‌ای از بقایای معماری سنگی در محلی که به (خانه دیو) معروف است، قرار دارد. وضعیت موجود بنا بیش از هفت متر ارتفاع دارد و مصالح آن از سنگ لاشه و گچ است. و سه فصل توسط هیئت مشترک باستان‌شناختی لهستان و ایران کاوش شده است. راه آن مالرو و دارای آب شرب و فاقد زیر ساخت های گردشگری.
     

    آرامگاه بهمن اباد
    توضیحات :

      اين بناي آرامگاهي با نقشه چهارضلعي، شامل گنبدخانه‌اي است كه با ايجاد گوشه‌سازي درب خش فوقاني، گنبدي از نوع دو پوششه بر روي آن استوار گرديده است. همچنين در ضلع شمالي بقعه فضاي ايوان و در سمت غربي آن دالاني ايجاد گرديده است. قديمي‌ترين سنگ مزار اين بنا متعلق به 1071ق. است. این بنا در ضلع جنوبی جاده بهمن آباد به مزینان قرار دارد و بازدید از این اثر از ساعت 8صبح لغایت 7بعدازظهر در ایام زمستان و 7 صبح لغایت 8بعدازظهر در ایام تابستان برای عموم آزاد است.


    صفحه قبلی  نمایش صفحه   از 1 صفحه بعدی
شهرستان ها
ورود به پنل
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق