صفحه اصلی
اداره کل
معرفی شهرستان
سیمای شهرستان
آداب و رسوم
مشاهیر شهرستان
معرفی نمایندگی
مدیر و کارشناسان
شرح وظایف
آثار تاریخی
بناهای تاریخی شهرستان
آثار معنوی ثبت شده
اماکن زیارتی
فهرست آثار ثبتی
جاذبه های گردشگری
مناطق ویژه گردشگری
روستاهای هدف گردشگری
هنرهای سنتی و صنایع دستی
رشته های صنایع دستی
سوغات
گالری تصاویر
گالری آثار تاریخی
گالری جاذبه های گردشگری
گالری صنایع دستی
تأسیسات گردشگری
صنایع دستی
گلیم بافی
در کنار فعالیتهای روزمره، زنان روستایی اوقاتی از زندگی خود را به بافت گلیم و یا پلاس بافی اختصاص می دهند که در گذشته به دلیل رواج شترداری از پشم شتر برای بافت گلیم استفاده می شد به وسیله دستگاههای گلیمبافی تولیدات دیگری از جمله پشتی، خورجین، سفره، پی تاوه، سیاه چادر، چوقه، و ... نیز بافته می شود.
فرت بافی
پیش از این در شهرستان سبزوار اغلب پارچههای مورد استفاده و پوشاک توسط زنان در کارگاه های پارچه بافی و فرت بافی شامل قسمتهایی از جمله گوگا، گلیه، دسته و نورد می باشد که با استفاده از آن ضمن بافت پارچه، انواع لباس چادرشب، دستمال، روسری و... نیز بافته می شود. در سبزوار کانون اصلی فرت بافی روستای استاج است.
نمدمالی
دامداری به دو شکل رمه کردانی گوسفند و شتردار در سبزوار باعث رواج و رونق حرفه نمدمالی بوده است. هرچند تعداد کارگاههای نمدمالی در شهر سبزوار در سالهای اخیر رو به نقصان گذاشته است. اما در بافت بازار قدیمی هنوز چند کارگاه نمدمالی به چشم می خورد.
قالی بافی
رایجترین و پررونقترین هنر سنتی شهرستان هنر قالیبافی است که در شهر و روستا رواج دارد اما این هنر هم مثل دیگر هنرهای سنتی رو به زوال است. در حال حاضر قالیبان سبزواری از طرح های مشهدی، تبریزی و کاشانی استفاده می کنند که تعداد آن 22 طرح است. در روستاهای سبزوار نیز طرحهای بلوچی و کردی بیشتری توسط بانوان بافته می شود طرح ها و نقشههای قالی سبزوار مثل دیگر شهرها و روستاهای خراسان شاد و اصیل و زیباست و در صورت توجه و عنایت بیشتر می توان علاوه بر پاسداری از فرهنگ اصیل و هنرهای سنتی، منبع اقتصادی مهمی نیز باشد.
رنگرزی سنتی
بعد از برداشتن پنبه از مزراع و همچنین پشم چینی مرحله نخ ریسی بوسیله دستگاههایی به نام دوک، جلک، چرخو، لک لکی آغاز می گردد که پنبه یا پشم را می ریسند و تبدیل به نخ می کنند اما قبل از استفاده نخها در فنون بافتها از جمله قالیبافی، گلیم بافی، پلاس بافی و ... نخها می بایستی رنگ آمیزی شود.
آهنگر سنتی
حرفهی سنتی آهنگری یکی از کهنترین حرف آدمی است که در ساخت و تولید ابزار اولیه بشر به شمار می رود این حرفه در سبزوار از رونقی خوبی برخوردار است.
شهرستان ها
ورود به پنل
♦
باخرز
♦
تایباد
♦
جوین
♦
خوشاب
♦
فیروزه
♦
گناباد
♦
نیشابور
♦
بجستان
♦
تربت جام
♦
چناران
♦
داورزن
♦
سبزوار
♦
قوچان
♦
مشهد
♦
بردسکن
♦
تربت حیدریه
♦
خلیل آباد
♦
درگز
♦
سرخس
♦
کاشمر
♦
مه ولات
♦
طرقبه شاندیز
♦
جغتای
♦
خو
اف
♦
رشتخوار
♦
فریمان
♦
کلات
ورود
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی
مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق